Dag 1: zondag

Myreille

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De eerste dag is voltooid. Zaterdag ben ik van bioboerderij naar bioboerderij gegaan voor de nodige boodschapjes en tot mijn verbazing was ik voor vlees en groenten redelijk goedkoop uit. Voor biobiefstuk €4,50. Ongeveer dezelfde prijs voor twee bio-entrecote. Gehakt is wel duurder dan in de supermarkt, maar het smaakt echt beter.
De klapper: voor een hele week groenten heb ik welgeteld nog geen €10,00 betaald, incl. aardappels en fruit.

Ik moest wel even wennen aan het douchen met een timer, maar blijkbaar is het goed mogelijk om in 5 minuten te douchen. Wat doe ik normaal onder de douche, dat het een kwartier duurt?
Ik mis wel mijn heilige conditioner. Ik heb van dan mijn-haar-pluist-bij-elk-zuchtje-wind-maar-conditioner-maakt-alles-plathaar, dus dat was wel even wennen. Ja, mijn haar pluist iets meer, maar het glanst ook beter.
Over de biorozenzeep ben ik iets minder te spreken. Het zal vast wel goede zeep zijn, maar die rozengeur werkt verstikkend in de vroege ochtend.

Mijn kat Kees is erg gelukkig met mijn bioweek. Ik heb in de tuin een compostbak gemaakt, waar ik al mijn voedselafval ingooi (biothee, korstje brood, half verrotte sla -teruggevonden na een paar weken in de koelkast, eierschalen, etc.). Maar u had ik er ook een klein stukje tartaar ingedaan. En meneer speurneus wist dat dondersgoed. Dus toen hij ineens binnenkwam met modderpootjes, wetend dat mijn tuin bestraat is, vermoedde ik het ergste. En ja hoor, hij heeft een manier gevonden om een halve meter hoge compostbakrand te overbruggen….. Mijn kat is chronisch lui en staat maximaal op zijn achterpootjes om een snoepje te grijpen.

Dus so far is het experiment redelijk succesvol. Ik ben benieuwd hoe het mijn concollega’s vergaat, hahaha.

Fred

De eerste dag van mij No Impact Week stond in het teken van vervoer. De auto is een no go item dus wat rest is het openbaar vervoer en daar is over het algemeen niets mis mee. Ik moest naar Den Bosch voor een diner met familie in een goed Bosch restaurant, ook niets mis mee. De trein dus terwijl de kinderen met aanhang in twee auto’s naar het zuiden trokken.

Zondag betekende dat dus met de bus naar Bodegraven omdat er gewerkt werd aan het spoor en verder met de trein. Prima, tot Utrecht Centraal dan. Een wisselstoring hield alle treinen vast en ik zag mijn maaltijd aan mijn neus voorbijgaan. En dat whatsappte ik naar dochterlief die subiet haar vriend op de snelweg liet keren. En zo stond er, na een half uur wachten, een Ford Ka voor me en was ik op tijd aan tafel. Als het gaat om de spelregels van deze week, een vreselijke fout natuurlijk. Maar mijn excuus is: wat kon ik anders?

Ik kan niet anders zeggen dat de tomatensoep, papardelle uitstekend smaakte. Biologisch? Geen flauw idee eigenlijk. Maar smakelijk was het in ieder geval wel. Zelfgemaakte pasta smaakt namelijk honderdmaal beter dan die zooi in zakjes uit de supermarkt. Die gebruik ik overigens wel thuis, want een pastamaker ben ik niet.

Terwijl ik dit nu type, brand er een spaarlamp en een bureaulamp in huis en voor de rest snort de kachel en de computer. Eigenlijk zoals altijd. Nee, niet helemaal waar: ik heb een grote zonde en dat is mijn waterbed dat uiteraard te veel stroom verbruikt. Maar die zet ik maar niet uit, te koud dan in bed. Wat wel weer positief is de secretaire die hier nu binnen staat en al een leven oud is en mijn leven ook nog mee kan. En hopelijk daarna nog bij iemand anders in huis dienst kan doen.

Richard

De eerste dag! Oke, verlichting uit, verwarming uit, computer uit. Raar….Normaal hoor ik het geluid van mijn tv, zie ik ook de rest van het huis en zit ik lekker warm op de bank. Nu moet ik liggen op de bank, kijkend naar kaarslicht en verwarmd door mezelf onder een dekentje. Bespaart wel veel geld zo!

 Toch vind ik het wel zwaar, morgen me bedrijfsauto inwisselen voor een bedrijfsfiets! Ben benieuwd want het is al 6 jaar geleden dat ik op dat apparaat heb gezeten. Als me hobbies moet ik even laten deze week..aangezien daar altijd mijn computer voor nodig is en auto’s. Dus niet goed voor het milieu…

 Vroeg naar bed! Anti-verveling-oplossing!

Advertenties
  1. Ik heb een zin in een boerderijwinkel….

  2. Ha Mireille, ben wel heel benieuwd naar de adressen van de boerderijwinkels hier in de buurt!

  3. @manon, ik kan die adressen niet zomaar publiceren zonder sponsoring, helaas. Maar google het even en je komt al een eind 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: