Dag 2: maandag

Richard

Leuk zo de tweede dag van de No Impact Week. Heerlijk een vegetarische burger gegeten. Zou goed voor je moeten zijn alleen is dat voor mij niet waar. Mijn maag accepteert blijkbaar alleen echt vlees. De biologische kaas en pindakaas zijn trouwens wel erg lekker.

Het laten staan van de auto is nog wel mijn grootste zorg. Blijkbaar is het heel makkelijk om de sleutel in het contact te doen en weg te rijden. Pas als je fietst merk je hoe erg sommige auto’s stinken! Scooters trouwens ook! Die zijn volgens mij nog veel slechter voor het milieu dan auto’s.

Toch heeft fietsen ook een paar voordelen! Het feit dat je calorieën verbrand en dingen zien die je normaal helemaal niet ziet! Zo heb ik mijn straat nog nooit zo mooi ervaren als nu. Ook heb ik veel respect gekregen voor mensen die dagelijks de strijd met het verkeer, kamikazi-scooters en vervelende niet-oplettende voetgangers aangaan!

Thuis met de lichten en verwarming uit begint aardig te wennen. Stekkers eruit van apparatuur die je toch niet gebruikt. Deze week maak echt verschil!

Nu even me kont laten bijkomen van het fietsen!

 Myreille
Over de tweede dag niets dan lof. Letterlijk, want mijn avondmaaltje was witlofsla. Iets bitterder dan ‘normale’ witlof, maar dat was best lekker. Het biologische vlees wat ik heb gegeten, dat was geen vlees. Het smaakte zo goed, dat ik mij stiekem afvraag of ik niet in de maling genomen ben. Geen bloed uit mijn tartaartje, amper kruiden erop gedaan en gellof mij: dit was een ander beest. Het moest een (Blaaskaak)koetje zijn, maar dit was waarschijnlijk een of ander hemels dier wat zich verschool tussen de Blaaskaakjes en geslacht werd omdat het wist dat het op mijn bordje terecht kwam. Ik kijk uit naar mijn biefstukje vanavond.

Op mijn werk heb ik het ook groen aangepakt. Alle kapotte apparatuur ging weg en alles is naar de Schans gebracht. Jawel, per auto, maar ik reed niet, niet eens mee.

Verder hebben Richard en ik in een door Anoniempje gesponsorde doos zitten graaien. Radiatorfolie, tochtstrippen, dubieuze zaklampjes, tv-stekker-bespaar-apparaat-dingen en waterbespaarmuntjes voor in je kraan.

Stiekem ben ik best gemeenn want ik vind het wel erg grappig dat Richard zo een zadelpijn heeft, terwijl ik elke dag met de fiets kom.

Fred

Het is leuk om te lezen hoe mijn medestrijders vooraf deze No Impact Week zich suf kochten aan biologische producten. Iets waar ze voorheen nooit mee bezig waren, of zichzelf de vraag stelden: wat koop ik eigenlijk? Ik begrijp ze wel, maar ergens vind ik het raar. Maar goed, ook ik ben ooit begonnen. Maar beginnen is geen kunst, volhouden wel.

Ik denk dat het iets van 10 jaar geleden is begonnen met een zeurende dochter die waarschijnlijk op school iets had gehoord over het milieu. En zo kwam dus wekelijks een fruit- en groententas van Odin in huis. Het begin van mijn groene leven en voor het eerst dat ik in de Groene Winkel kwam. Een winkel die mijn dochter nu gemakkelijk binnen loopt, geen vrees. Ze weet dat biologisch beter is voor mens en milieu. En, ze is er grotendeels mee opgevoed. Dat gegeven maakt volgens mij ook dat een betere wereld bij de opvoeding van kinderen ligt.

Eenmaal per week doe ik boodschappen, bij de Groene Winkel en bij Appie en bij die laatste koop ik ook zoveel biologisch spul. In al die jaren is dat een gewoonte geworden en erger ik me mateloos aan de weinige hoeveelheid goede producten in de winkel. Waarom niet een wet die elke supermarkt verplicht om voor ieder product minstens een biologische tegenhanger te verkopen. Geef een mens in ieder geval een keus. En, wat mij betreft, zet al die biologische producten bij elkaar in een hoek dan hoef ik ook niet door die hele winkel te crossen. Naar Appie ga ik trouwens met de auto, dat wordt dus deze week Hoogvliet. Te lopen.

De No Impact Week is dus lastig voor me, wat moet ik nog meer doen? Ik ben een man en douche al niet erg lang. Oké, geen tandenpoetsen meer onder de douche. Dat helpt iets. Die ene kachel in huis iets lager, en niet te veel lampen aan. De was moet ik gewoon doen, maar die droger? Dat zou een flinke slok op een borrel schelen. Ware het niet dat ik geen wasrekje heb. Drogen doe ik wel in de goedkope-stroom-periode, maar dat bespaart natuurlijk niets. Wel is mijn elektriciteit groen, net als mijn gas, Greenchoice dus.

Wat ik wel kan doen en doe, is mijn auto laten staan. Als ik de Kangoo neem kan ik later vertrekken naar werk en ben er ook vroeger. Nu stap ik rond 7 uur de deur uit en sjok naar het station, vandaar naar Leiden en Nieuw-Vennep waar het kantoor staat. Ook daar weer even 10 à 15 minuten lopen. Heeft een voordeel, zo kom ik ook in de buurt van de 10 duizend stappen om te voldoen aan de bewegingseis. Nadeel is het ritme. Even omdraaien in bed kan niet meer. Maar met dit weer prima te doen.

Advertenties
  1. Geweldig, Richard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: