Dag 3: dinsdag

Fred

Er is wel iets wat ik kan verbeteren, natuurlijk. Ik ben slecht in het naar de groene bak brengen van het groenafval. Daar valt een slag te maken. En de compostbak die Myreille kocht is natuurlijk een superidee. Die zet ik op de lijst. Papier, plastic en glas gaan altijd al apart.

Over plastic gesproken. Vandaag maakte ik twee onvergeeflijke fouten. Vanwege een op handen zijnde reorganisatie was er vanmiddag een bijeenkomst in het hoofdkantoor in Amsterdam. Dus eerst even in Nieuw-Vennep gewerkt om daarna naar de hoofdstad te treinen om de krant daar te laten opmaken en door te gaan naar de bijeenkomst. Tijdens de opmaak liep ik naar de koffieautomaat en nam koffie, in een bekertje dus. Fout. Op mijn kantoor heb ik een mok, ik gebruik een broodtrommel en beker voor de lunch. Maar dat bekertje was een baalmoment. Net als het flesje water dat ik dronk tijdens de bijeenkomst. En dat terwijl ik een Dopper, een hervulbare fles, heb.

Schoonmaken is trouwens ook funest voor het milieu met al die bussen superschoonmaakspul. Ook dat gebruik ik allang niet meer. Het ecologische spul van Ecover werkt prima en net zo goed. Net als vloeibare zeep. Waspoeder is ook ecologisch. Goed bezig denk ik dan. Dan stond dit weekend in Trouw ook nog een groot artikel over de schoonmaaktrucs van oma. Ook die werken nog goed en net zo makkelijk. Doen dus.


Myreille

Het blijft lachen met je concullega.
Dit was vanochtend een ‘overleg’ waarin we normaal elkaar op de hoogte brengen van alles wat we doen, hoe we dat doen en de laatste updates. In dit geval, de zadelpijn van Richard.

Vandaag heb ik niet veel bijzonders gedaan aan No Impact Week. Het Tisgroenfestival staat voor de deur en dat moet natuurlijk verslagen worden. Dat betekent bij tv plannen, plannen en nog eens plannen. En als je denkt dat het genoeg is, heb je nog een laatste planning te maken. Ik vermaak mij dus wel.
En hoewel tv ontzettend leuk is, is de No Impact Week een beetje onhandig bij de laatste  planningen. Snel naar huis? Fietsen. Even een overlegje bij iemand thuis? Fietsen.

Maar ik heb wel thuis mijn gedaan biologisch te leven. Ik heb biobiefstuk gegeten (smaakt net als een normale biefstuk) met bloemkool (mijn haat-liefde groente) en home made patatjes.
Lesje: geen kruimige aardappels gebruiken in een open pan met bloedhete zonnebloemolie.

Verder is het biologisch leven wel te doen. De prijs voor eten is vrijwel hetzelfde, drinken is duurder -tenzij je voor kraanwater kiest- en brood kan je het best zelf bakken (het afbak molenbrood wat ik kocht, kostte iets minder dan €7,00, maar was binnen no time op). 
Gelukkig ben ik gezegend met mijn lieve vriendinnetje Lorena. Zij redde mij vanavond uit de brand door mij meel van de molen (biologisch) te geven.
En dat niet alleen, ze speelde voor de tweede keer de reddende engel, toen ik haar belde met de vraag: “Hoe moet ik het maken?”
Laten we gaan voor de middenweg en zeggen dat ze een engelengeduld heeft en ik weinig talent in de  keuken. Bedankt Lorena!
Het brood is gemaakt en ligt dampend op mijn aanrecht. Al moet ik wel nog even oefenen….. 

Richard

De dag begon ( zoals de afgelopen paar dagen ) ijskoud, veel te korte douche en donker. Met alle moed ben ik op de fiets gestapt en de rit van mijn afgelegen woning in Leiderdorp richting de studio begonnen. Zoals eerder gezegd is me nooit opgevallen hoe mooi mijn straat is. Verder zie je op de fiets veel meer dan je met de auto ooit doet aangezien je meestal met hogere snelheden rijd.

 Wat mij erg opviel en mij ook liet schrikken is het afval wat ik op en langs de weg tegen ben gekomen. Ik ben ook geen heilig boontje en heb ook wel eens iets weggegooid. Maar dat heb ik door de NIW wel afgeleerd. Je ziet lege blikjes, plastic en nog veel meer. En om die middelen af te breken is de natuur zeer lang bezig.

 Vandaag ga ik wel zondigen. De dag van mijn vaders verjaardag word uiteraard gevierd, maar ik vond de afstand/tijd niet haalbaar en dus in de auto gestapt.

 Ook heb ik niet zelf over mijn eten gedacht. Dat heeft het heerlijke Sushi restaurant gedaan. Ik heb aan hun gevraagd of zij ook biologische middelen hadden en de eigenaar vertelde mij dat het niet voor ieder product te doen is. Maar dat zij er wel rekening mee houden. Hij liet me ook zien dat zij bijvoorbeeld afval scheiden en het idee man Myreille om een compostbak neer te zetten hadden zij al eerder bedacht en met het afgebroken groenafval houden zij de tuin bij.

 Morgen weer aan het! Eens kijken hoe milieu-vriendelijk daar gewerkt word. Houd de videoblogs in de gaten! Want het zou maar zo kunnen dat het er morgen op staat…De hele dag tussen de auto’s heerlijk. Love it.

 Alvast een tip voor mensen die nog een auto willen…de BPM word de komende jaren op uitstoot bepaald. Dus sommige auto’s worden onbetaalbaar. Maar of dit in het kader van het milieu is….

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: