Dag 4: woensdag

Fred

Er zijn dingen die je niet in de hand hebt, ook niet tijdens de No Impact Week. Ik woon alleen met mijn dochter, maar heb wel een LAT-relatie, Living Apart Together betekent dat voor degene die er onbekend mee is. Dus op gezette tijden verblijf ik niet in mijn eigen huis. Ook niet vandaag dus. Na werk vertrek ik naar het huis van lief. Gezellig.

Alleen lief is niet zo bezig met no impactdingen. Dus de kachel brandt gewoon en al het eten is niet biologisch. Daar had ik natuurlijk van te voren aan moeten denken. Niet gedaan dus. Dus dat zijn best wat overtredingen op een dag. Jammer, maar zoals ik al zei, je hebt niet alles in je eigen hand.

Wat wel positief is dat ik nu werk aan mijn nieuwe, hele oude, secretaire, gekregen van mijn schoonouders. Een prachtig ding dat nog heel veel jaren mee kan. Positief is ook dat mijn twee oude bureaus waarschijnlijk een toekomst krijgen bij iemand anders. Hergebruiken dus, en zo hoort het ook. We gooien al genoeg weg. Daarbij komt dat ik de beslissing genomen heb het grootste deel (vier verhuisdozen boordevol) van mijn boeken weg ga doen. Hetzij via Marktplaats en anders naar de kringloopwinkel. Ook die boeken verdienen het om weer gelezen te worden.

Myreille

Woensdag is opruimdag. Deze week geen uitzondering daar. Maar ja, hoe doe je dat zo energiezuinig mogelijk? En biologisch? Ik heb van mijn lieve schoonmoeder een fles ‘groene zeep’ gekregen en dat is dus biologisch. Ruikt het lekker? Niet echt. Is het verzorgend voor je handjes? Ik hoef geen nagellakremover meer te gebruiken. Maar werkt het? Dat zeker!
Na de stofzuiger (zonder stofzak, dus minder productieproces) door het huis gehaald te hebben, overal met de groene zeep langs. Ik heb er maar één woord voor: BLING!

Ik heb wel mijn eerste echte uitdaging achter de rug: het laten staan van frietjes. Ik ben gek op frietjes en heb recentelijk overfriet ontdekt. Nu is er een hele lekkere op de markt, die mijn vriendje ging klaarmaken terwijl ik een puree probeerde te maken van leftover aardappeltjes. Immers, deze week gooien wij zo weinig mogelijk weg. Maar wat de avond dan wel weer goed maakte was de rest van het diner. Een biologisch hamburger om je vingers bij af te likken. Vooraf gekruid, alleen nog op te bakken (in biologische Blaaskaakkoeienboter). Met biologische salade. Maar geen ketchup, want dat is niet biologisch….
Alsof dat nog niet erg genoeg was, ging mijn vriendje ook nog eens chocoladetaart eten als toetje…… Het is niet eerlijk.
Dat is ook de reden waarom ik geen dieet vol kan houden. Ik houd van lekker eten.

Het brood wat ik gemaakt had was alweer op. De hele avond braaf bezig geweest met het bakken van een nieuw brood. En nee, ik ben nog steeds geen talent in de keuken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: