Dag 5: donderdag

Myreille

Vandaag was een slechte dag. Ik kan het niet anders uiten.
Naast mijn stage bij Alphen Stad TV, doe ik op mijn school ook het excellentieprogramma.
Dat is vooral ’s avonds, en dan vooral rond etenstijd.
Hartstikke leuk, maar ja, hoe ga je dit biologisch oplossen? Ik dacht een lekker biologisch broodje ergens te halen want ik had geen tijd om van tevoren een bioboterhammetje te smeren. Dat is er dus niet!
Niet op Amsterdam Centraal, niet op Schiphol, niet op mijn school. Geen biologisch hapje te bekennen. Lastig. Maar je kent het gezegde “als één schaap over de dam is, volgen er meer”. Dus ik heb geëpileerd, mijn nagels gedaan, make up opgedaan ben met de lift naar de juiste verdieping gegaan en ik heb broodjes op Centraal gekocht én als avondeten pasta op datzelfde station.
Hopend dat het biologisch was, maar hier verlies ik punten op.

Ik ben wel met het openbaar vervoer gegaan (anderhalf uur!!! Terug  twee uur want de bus vertrok net toen ik aankwam) en het was koud! Ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen de warme auto verkiezen boven het koude ov.
Daarbij is mijn ov-chipkaart kapot, waardoor ik alles moet betalen. Dat is gewoon € 25,00 retourtje! Ik ben een student. Waar moet ik dat vandaan halen?!
Maar blijkbaar kan dat, dus misschien moet ik voortaan dat extra geld uitgeven aan biologisch vlees (want dat is een blijvertje, na die hamburger van gisteren….)

Gisteravond heb ik na een opruimavond ook iets anders gedaan. Mijn vriendje is vandaag jarig, dus maakt ik voor hem een enorme chocoladetaart. En dan bedoel ik ook enorm. Hij was uiteindelijk 15 cm hoog en 40 cm doorsnee. Drie lagen cake met tussenlagen van bakkersroom en chocoslagroom. Dit alles afgewerkt met een laag glazuur en versiersels.
Nee, het was niet heel biologisch, maar de chocolade was wel fair trade. Krijg ik daar punten voor?

 

Fred

Het reizen met de trein gaat goed. Hoewel ik het al eerder een flinke tijd gedaan heb, vraagt het toch wat inspanning, dacht ik. Een trein wacht namelijk niet op mij, dus dat betekent dat ik mijn ochtendroutine moest aanpassen. De wekker staat dus vroeger afgesteld, en ik moet om iets over 7 uur de benenwagen nemen. En dat lukt prima, het ochtendwandelingetje bevalt ook goed, de treinen rijden op tijd. Geen klagen hier dus. Ik zit er zelfs over te denken om wat vaker met de trein te gaan. Pure winst voor het milieu en mijn gezondheid. Beweeg ik tenminste ook nog eens.

Vanavond was er dus ook weer biologisch voer. Normaal is donderdag frietdag, maar die is opgeschoven. Net als het boodschappen doen, dat doe ik nu zaterdag op de fiets. Er waren aardappelen afkomstig van de Woudse Dijk, daar staat een kar met heerlijke buurtproducten en perfecte zonnebloemen. Die laatste niet meer denk ik. Als ik dus met de auto ben, rijd ik daar langs en laat lekkers in dat ik nodig heb. Geld in een bakkie en klaar. De wortelen en pastinaken waren uit de Groene Winkel en van Hollandse afkomst. Een goed maaltje dus voor deze week.

Richard

De dag van de energie! Dus zo min mogelijk gebruiken. Nutteloze computers die staan te draaien en verlichting die voor jan met de korte achternaam aanstaat. We gooien wat weg! En ook voor dit item geld weer dat als iedereen een klein beetje doen, het een massale besparing oplevert.

Straatverlichting die aanstaat op wegen waar niemand komt? En dat 100-en Km’s in Nederland. Huizen waar het licht brand en niemand in de kamer zit? Allemaal onlogisch maar het gebeurd iedere dag!

Ook voor het bereiden van eten vebruik je veel meer energie dan je denkt. Het is niet alleen de bereiding, maar het hele proces ervoor wat heeft gezorgt dat je nu lekker de maaltijd kan bereiden heeft een hoop energie gekost. En uiteraard is het belangrijk, want iedereen moet eten. Maar misschien is het wel eens goed om iets te eten wat niet zo veel energie kost ( Google eens: Raw Food ). 

En ook daar bleef ik altijd in achter, want de favorite kook-machine in mijn huis is mijn magnetron! Morgen is het de dag van het water, en op vrijdag ga ik altijd uit eten met mijn werk. Zal dat biologisch verantwoord zijn????

Vandaag ga ik ook proberen zo min mogelijk energie te verbruiken. Eigenlijk is dat deze week mijn sterke punt door steeds in het donker en zonder verwarming te zitten. Makkie dus!

Advertenties
  1. I just like the helpful info you supply on your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more here regularly. I’m somewhat sure Ill learn a lot of new stuff right right here! Best of luck for the following! ckdfafgdeccd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: