Dag 8: zondag

Myreille

Zondag was redelijk biologisch. Omdat ik zaterdagavond een verjaardag had van een vriendinnetje was ik laat thuis. Dus doorslapen tot elf uur de volgende dag. Heerlijk!
Zo’n zondag geeft je wel de tijd om even tot rust te komen en relaxt te denken over de week. Wat houd ik over na mijn biologisch experiment.
Het schapenvet blijft (de opmerking “je ruikt naar bejaarde” dus ook).
Biologisch vlees is ook een blijvertje.
Biologische groenten wil ik wel, maar kan ik  niet garanderen. De groente was niet lekkerder dan ‘normale’ groente. Ik zal het proberen, maar ik beloof niets. De wormenbak blijft ook, maar gewoon omdat ik het te leuk voor woorden vind om al die beestjes te zien krioelen.
Het openbaar vervoer zal ik, wanneer de gelegenheid het toelaat, wel pakken. Niet alleen bij gebrek aan een auto, maar ook omdat ik het wel prettig vind. Je hoeft geen rekening te houden met een drankje meer of minder, maar wel met tijden. Wat ik echter een groot nadeel vind, is de prijs. Het is duurder om het ov te nemen, dan de auto. Nu reis ik als student nog gratis, maar straks is dat ook afgelopen. Of ik het ov dan nog neem, dat zullen we zien.
Verder zal ik wel meer rekening houden met energie en water.

Wat ik niet mee zal nemen is koolraap. Wat een vies ding is dat! En niet te garen. Ook de bieten zal ik niet knuffelen. Het duurt een uur om ze te koken: wel biologisch, niet energiezuinig. Net zoals stoofpeertjes. Best lekker, maar het duurt een eeuwigheid! Leuk voor kerst, maar verder?!

Wat ik wel als een groot nadeel ervaar: ik ben in deze week vier kilo aangekomen. Ik was net acht kilo afgevallen, dus dat is wel een domper. Maar daar gaan we komende tijd dan maar weer aan werken, pfff.

De biologische week heeft mijn slaperige oogjes geopend en ik zal meer biologisch doen. Eigenlijk het beste wat deze week heeft gebracht is inzicht. Inzicht in hoe ik zelf energie gebruik, inzicht in mijn eetgewoonten en inzicht in het proberen van nieuwe dingen.

Dank iedereen voor jullie steun en natuurlijk mijn mooie IVN-award. Volgend jaar doen we het nogmaals dunnetjes over met meer video, meer bioleven en meer zelf verbouwde groenten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: