No Impact Week

Wat is de No Impact Week?

No Impact Week 2011 Alphen

De No Impact Week vindt plaats in de week van 6 tot en met 13 november 2011. In deze week ervaar je wat het verkleinen van je impact op het milieu kan betekenen voor je kwaliteit van leven. Het gaat er tijdens No Impact Week om dat je ontdekt hoe het veranderen van je levensstijl effect kan hebben op zaken als persoonlijke voldoening, gezondheid, geluk en je relatie met vrienden & familie. Je kijkt naar je gedrag op het gebied van consumeren, afval, vervoer, voedsel, energie en water. Je volgt een overzichtelijke handleiding; iedere dag komt er een onderwerp bij en krijg je tips om je impact op je omgeving te verminderen, veel links naar interessante en leuke sites die ‘iets’ doen met duurzaamheid.

No Impact Man

Het idee van de No Impact Week is geïnspireerd door het project van de ‘No Impact Man’ Colin Beavan die het bovenstaande een jaar lang met zijn gezin uitgeprobeerd heeft. Hij leefde zonder geautomatiseerd vervoer, zonder elektriciteit, produceerde geen afval en kocht niets dan lokaal geproduceerd voedsel. Hij ontdekte dat hij gelukkiger werd, gezonder (hij viel af) en rijker op een manier die hij nooit had kunnen bedenken. Klik voor het filmpje van No Impact Man

No Impact Week Alphen

Vorig jaar is er voor het eerst een Nederlandse  No Impact Week geweest. Voor de editie 2011 hebben zich op dit moment al 500 mensen aangemeld, en dat worden er iedere dag meer! Lees hier de reacties op de No Impact Week NL 2011. Ook in Alphen zijn er inmiddels al een aantal mensen die het experiment aan gaan en zich aangemeld hebben.

Waarom zou je meedoen aan de No Impact Week?

Misschien denk je na lezing van het bovenstaande: No Impact? No Way! Voor de meeste mensen zal de leefstijl van Colin Beavan wat al te ver gaan. De No Impact Week kan echter een mooie gelegenheid om eens op praktische wijze naar je leefstijl te kijken en stil te staan bij de keuzes die je maakt. En bewust te zijn van het effect dat jouw leefstijl op jou en je omgeving heeft. Heb je zoveel nodig als je denkt (of doet eigenlijk)? Als jij minder (of anders) consumeert wat voor effect heeft dat dan eigenlijk?
Wat kom je eigenlijk allemaal tegen als je je leefstijl verandert? Wat blijft er over? Wat ga je missen? Wat krijg je terug?

Wat bepaalt eigenlijk mijn kwaliteit van leven? Vragen die ongetwijfeld voorbij komen als je je een week lang bezig houdt met de duurzaamheid van je leefstijl.

Doe je mee? Meld je hier aan en laat ons even weten dat je meedoet door een reactie te plaatsen.

In de Alphense No Impact Week zijn er 3 momenten dat deelnemers elkaar ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen: Zondag 6 november (de Kick Off van No Impact Week Alphen), vrijdag 11 november (Tisgroen Festival) en zondag 13 november, als ook de uitslag van de Battle tussen de Alphense media bekend wordt gemaakt. Dit vindt allemaal plaats in UMAI Centrum voor Bewust Zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: